6 Ocak 2010 Çarşamba

öz geçmiş


6 Temmuz 1966'da İzmir'de dünyaya gözlerini açan Yıldız Tilbe,6 kardeşten en küçüğü idi.Gültepe'nin eğlence dolu kendi tabirleriyle''Roman''olan bu semtte Gültepe Lisesi'nde tahsil hayatını yarıda bırakarak bir evlilik gerçekleştirdi. Bu evlilikten Sezen adında bir kızı oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra ailesine ve kızına bakabilmek için şarkı söylemeye başladı. Önce düğün salonlarında, ardından gece kulüplerinde şarkı söyleyen Tilbe, bir gece çalıştığı kulübe gelen Sezen Aksu ile tanıştı ve onun daveti üzerine İstanbul'a gelerek vokalistliğini üstlendi. İstanbul'da bir süre barlarda çalıştı ve Aydın Oskay'la anlaşarak "Delikanlım" isimli şarkısı ve aynı ismi taşıyan albümüyle müzik piyasasına oldukça iyi bir giriş yaptı. Halen bu şarkı bir çok genç kızın kendine,tabiri caizse; aşk şarkısı olarak seçtiği bir şarkıdır.Bu sıralarda yaşam öyküsü neredeyse medyanın tamamı tarafından yayınlandı.Artık o halka mal olmuş bir şarkıcıydı.

İlk klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı "Delikanlım" adlı parçaya çekti. Sonraki albümlerinde da başarılı çıkışlar yaptıysa da, ilk albümünde yakaladığı popülariteyi yakalayamadı. Bu süreçte adı daha farklı nedenlerle anıldı. Yıldız ise söz konusu süreci ve bunun müziğine yansımalarını,"Yaşadıklarımla anıldığım için, şarkılarım dikkate alınmadı" şeklinde yorumluyor.

Yaşadığı her kötü olaydan bir ders çıkarttığını ve müzikle ilgili olan herşeyin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Yıldız,zaten bunu bizlere yaptığı bestelerle bi çok kez ispatlamış oldu.Kendisi de hedefinin ileride işini iyi yapan bir sanatçı olmak olduğunu ve ömrünün yettiği yere kadar da müzik yapacağını belirtiyor. Tarkan ve Deniz Seki gibi pek çok ünlü şarkıcıya şarkı sözleri veren Yıldız, müzik piyasasının üst sıralarında olmasına rağmen, bir şekilde "farklı" durmayı başararak kendine özgü bir yer ve denge tutturmuş durumda. Toplumun değişik kesimleri tarafından bu kadar çok seviliyor olmasını belki de bu durumuna yormak gerekiyor.Örneğin;bi sahne performansıyla farklı olduğunu ve tamamiyle kendine özgü olduğunu anlamak mümkün.


1 yorum:

  1. Yeni 2017 albümü var Yıldız Tilbe'nin. Yıldız Tilbe Proje albümü. Sabırsızlıkla bekliyorum bu albümü. Çok efsane olacak. Yıldız Tilbe unutulmaz bir efsanedir. Paylaşım için sağ olun.

    YanıtlaSil